Saturday, October 28, 2017

Pregnancy Journey - Part I My 1st Trimester

Assalamualaikum, its been a while tak update blog. Rindu tapi itu lah tak terupdate pun. Alhamdulillah, kalau tengok tajuk, husband & I tengah expecting sekarang ni! Dah 21 minggu which is 5 months already.

Nak cerita pengalaman sepanjang 1st Trimester .

Selera makan 95% out. Bukan setakat bila nak makan rasa nk muntah tapi ni sejenis bau makanan pun tak boleh. Ayam & nasi which is my favourite dah jadi tk favourite time ni sebab tengok pun rasa nak muntah, haha. Yang hanya boleh masuk tekak ni hanya lah roti, biskut, milo, susu, buah.

Malas pulak tak payah cerita la, menjadi jadi. Bukan malas apa, badan jadi tak larat. Mintak baring ja.

Mengidam? Tak langsung pun sepanjang 1st trimester sebab yela selera makan kan 95% tkda. Dan Alhamdulillah tak ada alahan yang tahap kritikal atau mengidam benda pelik setakat 1st trimester.


Gambar yang bawah sekali ni time dah 10 minggu kalau tak silap. 
Dh dapat dengar hear beat baby, Allhamdulillah speechless :')




Yang itu je la kot setakat ni, sebab sepanjang 1st trimester banyak terbaring atas katil je. So nanti sambung part lain pulak okay. Doakan kita & baby sentiasa sihat :)



Till here,
Hana


Wednesday, April 26, 2017

ME TURN's 24th

Alhamdulillah 
Alhamdulillah
Alhamdulillah

I'm turned one year older last 3rd April 2017. Truly blessed because I have my husband beside me when I wake up in the morning on my birthday. That is the biggest present for my birthday this year, alhamdulillah.

I got a lot of surprise from my husband.  A dinner with whole family with the surprise of balloons and cake, some of other present(s)

and

the best birthday treat ever - that is weekend gateway at Sekeping Tenggiri.