Wednesday, January 13, 2016

Hana ke Lombok PART 2

Okay hari ke 2, ktorang bangun awal subuh semua & terus mandi bersiap sebab excited gila kan. Padahal janji dengan mas Adi 830 pagi.


First, breakfast & bergambar dulu la kita kan.
   
                  

                   By the way, hotel dekat Senggigi ni nama dia, Hotel Bumi Aditya. Harga tak ingat, boleh cari dekat booking.com & overall okay je sebab nak stay untuk tidur je kan.

                                          


Dah siap semua, packing barang balik check out sebab nak ke Gili Trawangan!! Yes. Destinasi popular dan wajib kalau pergi Lombok.

Nak pergi Gili kena naik boat dekat jeti Bangsal. Dari Senggigi nak ke jeti pun dalam satu jam. Dalam perjalanan nak ke jeti tu, kami lalu sepanjag pantai. Subhanallah sangat la cantik ciptaan Allah ni. Hijau biru je!! Rasa terpukau. Mas Adi berhenti satu tempat ni untuk tengok dan bergambar. Malimbu nama tempat tu. Okay belum sampai Gili, kami dah bergambar sakan. Mas Adi la ni punca hehe. So jom cuci mata dengan gambar gambar viewdekat Malimbu

                                                               Seterusnya menuju ke jeti Bangsal. Dekat situ ada dua jenis boat untuk ke Gili. Satu fast boat. Satu lagi boat biasa campur penduduk sana. Ktorang backpacker so semestinya pilih boat biasa, so boleh la tengok penduduk sana bawa bekalan untuk ke rumah diorang.

                    Gili Trawangan, kami datang...


                     
   
   
 Okay sambungan Hana ke Lombok Part 3 !!